top of page
IMG_0053.jpg
IMG_0051.jpg

OP DE TAST

.
Enkel degenen die erbij zijn, zullen het te weten komen. Een ervaring waarbij de zintuigen geprikkeld worden. Het kunstenaarsduo M&N onderzocht wat het woord leegte voor hen betekent. In deze performance gaan zij de dialoog aan met de toeschouwer. Voor de een is leegte het ervaren van absolute stilte, voor de ander de angst om verlaten te worden. Of is het de start van een nieuw begin? Patronen en routines worden als pleisters op die leegte geplakt.
.
Durf jij jouw patronen te doorbreken? Waarmee vul jij jouw leegte? Waar geloof jij in?
.
Ik geloof in de zee. Alles is aan verandering onderhevig en zo ook de leegte die zich in ieder mens schuilhoudt. De kunst is grip te krijgen op die leegte. Het is een wisselwerking tussen gevoel en ratio.
.
Met deze performance wil het kunstenaarsduo het publiek uitdagen om bij henzelf te rade te gaan op welke manier leegte in hun herbergt en hoe daarmee om te gaan. Het doel is verlichting te vinden in jouw gevoel van leegte. De vraag is of leegte voorgoed kan verdwijnen of dat het onvermijdelijk is. Het is nu aan jou. Sta open en je zult vinden. Sta stil en ga door!

Ontwerp: Astrid Meijs & Margot Nolta

Fotografie: Lidewij Bout

bottom of page